БИВШ НАРКОМАН С НОВА ”ЗАВИСИМОСТ” – СПАСЯВАНЕ НА КУЧЕТА

Преди около година жителите на Стейтън Айлънд Майк Фейвър и годеницата му Ерика Манкен се втурнали да спасяват уплашен и малтретиран питбул от изоставена къща. Но нямало къде да настанят измъченото куче. Майк се свързал с няколко приятели пожарникари, които в крайна сметка се влюбили в Ашли и я осиновили.

И докато тогава пожарникарите трябвало да осигурят нов дом на Ашли, днес Майк и Ерика могат да направят същото за други нуждаещи се кучета.

Майк е 34-годишен дърводелец, който бил сериозно пристрастен към наркотиците и алкохола преди две години и до голяма степен приписва своето спасение от тази пропаст с новата си страст: основаването и управлението на No More Pain, група за спасяване на животни от райони, пострадали от урагани.

„Просто имах нужда от цел, – казва Майк. – И открих тази цел след като отидохме да спасяваме животни в Нюарк, Ню Джърси, с друга организация. Тогава си тръгнах към къщи с две кучета, коза и прасе в колата. Докато гледах тези животни си казах, че именно това е, което ми е нужно в живота”.

Приятел на Майк бил толкова впечатлен от неговата отдаденост, че дарил празен парцел за каузата. Майк и екип отказ от употреба на наркотици – заедно построили убежище за пострадалите животни.

„Това, което правя, ме отърва от зависимостта от наркотиците и сега съм готов да помогна на всеки, който има нужда”, – казва Майк.

Какво по-хубаво от това: да спасиш себе си, докато спасяваш други.

Вашият коментар