ГИГАНТСКИ ЗАЕК СЕ ГРИЖИ ЗА ДУШЕВНИЯ КОМФОРТ НА ХОРА, СТРАХУВАЩИ СЕ ОТ ЛЕТЕНЕ

Полетът със самолет може да бъде преживяване, предизвикващо безпокойство, независимо дали се страхувате от летене, нервни сте заради маршрута или просто ви липсват любимите хора и домашните любимци. За щастие има начин да се справите. Някои казват, че няма нищо по-добро от успокояващото присъствие на животно в такъв момент. Това е идеята, която довела до създаването на Wag Brigade на международното летище в Сан Франциско. Програмата въвежда сертифицирани за терапия животни в терминалите на летището, за да осигури комфорт и успокоение на разтревожените пътници. И докато повечето от животните-терапевти са кучета, наскоро към тях се присъединило едно изненадващо попълнение: фламандския гигантски заек Алекс.

Основана през 2013 г., терапевтичната бригада се състои от 16 уникални животни – 14 кучета, заекът Алекс и прасето Лилу. Мисията на тези животни е проста и въздействаща: да направи пътуването на хората по-приятно. Всяко животно е сертифицирано за тази дейност и е избрано въз основа на неговия темперамент и годност за работа в условията на летището.

Фламандските дългоухи гиганти, най-голямата порода домашни зайци, са известни със своя приятелски, непринуден характер и търпение, когато са обект на човешко внимание. Това са качества, които правят Алекс перфектен за работата. Облечен в специална жилетка, той обикаля летището в своята количка, предлагайки успокояващо присъствие и приятно прекарване на времето на неспокойните пътници, чакащи своя полет.

Въпреки че живее с любящо семейство и може да споделя тази любов, взаимодействайки с хората, Алекс невинаги се е радвал на щастлив живот. Той бил спасен от ферма за зайци в Калифорния, където живеел в тежки условия.

„Той беше покрит с бълхи и козината му беше сплъстена”, – спомня си стопанинът му Джош Роу. За щастие, той успял да убеди фермера да му продаде Алекс. След това го отнесъл вкъщи и се погрижил за него. Алекс бързо придобил великолепен вид и разкрил всички чудесни качества на своята личност.

След като Алекс получил лиценз за терапевтично животно, той кандидатствал за работа във Wag Brigade. Изглеждало малко вероятно, че ще успее да се класира, тъй като първоначално изискванията били предназначени за кучета, но Алекс показал изключителни резултати на изпита. Сега, като официален член на бригадата, той посещава летището два-три пъти месечно и винаги е посрещан от хората възторжено.

Вашият коментар