КУЧЕ НАКАРАЛО МОМИЧЕ ДА СТАНЕ ОТ ИНВАЛИДНАТА КОЛИЧКА

Бела Бъртън е родена с рядко генетично заболяване, наречено синдром на Моркио, което възпрепятства растежа на гръбначния стълб, когато детето все още се развива, обикновено между 3 и 8 години. Състоянието принуждава момичето да използва патерици или инвалидна количка през всичките 11 години от живота й… докато Бела не срещнала Джордж. Това куче-водач много бързо станало най-добрият приятел на момичето.

„Имах инвалидни колички, проходилки, патерици, но когато взехме Джордж, аз ги зарязах и започнах да го използвам като моя опора”, – разказва Бела.

Откакто тя се запознала с Джордж преди година, нейната мобилност и самочувствие значително се подобрили. Тя играе с приятели, обича да ходи на училище и участва в други дейности, които без кучето не би си и помислила да опита.

Джордж оказал толкова невероятно влияние в живота на Бела, че Американският киноложки клуб го удостоил с награда за кучешки постижения. В своя коментар за удостояването на Джордж с наградата, представители на клуба заявили: „Джордж и Бела имат неразривна връзка помежду си. Той би направил всичко за нея. Благодарение на него Бела е придобила увереност, независимост и щастие”.

Вашият коментар