НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ТИ ОТНЕМЕ ЩАСТИЕТО, АКО ИМА ЛЮБОВ

Това е Вито, Витуцо за приятелите му, първата италианска котка с бионични протези след ампутация на двата задни крака. Той е любимец на Силвия Готарди и нейната партньорка Линда Ронцони. Силвия е бивша баскетболистка, настоящ блогър, а Линда е арт директор. Двете споделят любовта си към Витуцо до такава степен, че прекъснали медения си месец, за да се върнат у дома, когато любимецът им бил блъснат от кола.

Витуцо идва от Сан Вито ло Капо, където бил глезеното момче на майката на Силвия, починала преди няколко години.  Котаракът бил свикнал да излиза навън по всяко време и не искал да живее затворен у дома. Ето защо Силвия и Линда, живеещи на приземен етаж, поставили две вратички, за да му позволят да излиза и да се връща по негова преценка.

Всичко било наред няколко години, докато Силвия и Линда не решили да се оженят и заминали на меден месец, оставяйки Витуцо у дома на грижите на свой приятел.

В един момент Вито излязъл на редовната си разходка и не се върнал. Намерили го ден и половина по-късно, повече мъртъв, отковкото жив, с премазани задни крака.

Единият му крак бил незабавно ампутиран, а другия ветеринарният лекар се опитал да спаси, осъзнавайки, че обикновено котките, които губят два крака, се приспиват. Силвия и Линда прекъснали медения си месец и се прибрали вкъщи, за да се грижат за Витуцо.

За съжаление, инфекцията обезсмислила опитите за спасение на втория заден крак и се наложило и той да бъде ампутиран.

Но това не сложило край на всички надежди за бъдещето на Вито. Тук в тази история се появил Масимо Петацони, ветеринарен лекар със златно сърце, който не се примирил и предложил експериментална интервенция, която не била извършвана никога преди това в Италия.

След дълъг и мъчителен период на адаптация, в един прекрасен ден Вито се изправил на „крака” – новите протези, предложени от доктор Петацони. Така Витуцо продължил да живее сравнително нормално, обграден с много любов от своите стопанки, които го обожават.

Вашият коментар