ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ КУЧЕТАТА СА ПО-ДОБРИ ОТ НЯКОИ ХОРА

В САЩ се случило нещо, доказващо, че кучетата могат да бъдат много по-добри и милосърдни от някои хора.

Мъж на име Гари Дейвис решил да изхвърли 6 кутрета, родени от неговото куче. Той „опаковал” кученцата в куфар, който оставил до контейнер за боклук. Но това не бил пределът на неговата жестокост. После той довел майката на кутретата – своето куче Дейзи. И я завързал за контейнера, близо до куфара.

Дейзи се оказала необичайно умно куче. Тя веднага съобразила, че е била предадена от своя стопанин. Единственият човек, когото обичала, я оставил заедно с децата й на произвола на съдбата. Но смелото куче нямало намерение да се предава. Дейзи виела и драскала с лапи куфара, опитвайки да го отвори.

Случайни минувачи обърнали внимание на поведението на кучето. Те отворили куфара и освободили кутретата. Ако тази помощ беше закъсняла само с няколко минути, кученцата просто биха се задушили в затворения куфар.

Стопанинът на Дейзи допуснал само една немарливост в своето злодеяние. Оставеният куфар бил с етикет с неговото име. Човекът бързо бил открит и подведен под отговорност за жестоката си постъпка. Той трябвало да прекара в ареста три месеца и да заплати глоба от 750 долара.

А чудесните кученца скоро си намерили осиновители. Това, което се случило, още веднъж доказва, че няма нищо по-силно от майчинските чувства.

Вашият коментар