СЛЯПО КУЧЕ ОБОЖАВА ПРЕГРЪДКИТЕ

Въпреки че е бил малтретиран през целия си живот, двегодишният Паломо обожава хората. Кучето, което е напълно сляпо, било открито треперещо от страх под кола, но вместо да изръмжи на своята спасителка, то я прегърнало.

Паломо обича хората толкова много, че просто не може да стои на място от щастие, докато е в тяхната компания. В момента той е настанен в дома на приемно семейство в Корнуол, докато организацията Blind Dog Rescue UK му търси осиновители.

Паломо бил изоставен на улицата близо до дома на една от девойките, помагащи на благотворителната организация. Съседи предупредили младата жена и тя веднага тръгнала да го търси. След като му предложила лакомство, кучето изпълзяло из-под колата без проблем. И в нито един момент не проявило агресия. Напротив, прегърнало своята спасителка.

Според специалистите Паломо се е приспособил добре към живота без зрение, като ветеринарите смятат, че увреждането му е генетично.

Въпреки че не вижда, кучето се интегрирало веднага в приемното си семейство и станало любимец на целия квартал. То е много нежно и гальовно с всички и постоянно иска да бъде в ръцете на човек като малко бебе.

Всяка сутрин неговата спасителка го взима от дома на приемното семейство и го води в приюта, за да общува с други кучета и хора, така че да не се почувства изоставено.

Приютът Blind Dog Rescue UK спасява слепи и слабо виждащи кучета, които са подложени на „най-лошото от човечеството, но все още имат удивителна способност да се адаптират и да обичат”.

Вашият коментар