УПОРИТО КУЧЕ СПАСИЛО МАЛКАТА ДЪЩЕРЯ НА СТОПАНКАТА СИ

Обикновено с нетърпимост към затворени врати се отличават най-вече котките, но и кучетата могат да изпитват нервите на стопаните си, опитвайки се да ги отворят. Също като този малък бостън териер, който, както изглеждало, си поставил за цел да доведе стопанката си до нервна криза. В действителност той искал да спаси живота на малката й дъщеря.

Детето в този ден не се чувствало добре. Момиченцето се простудило и цял ден плачело. Ето защо, когато майка му, най-накрая, успяла да го приспи в леглото, родителите ходили на пръсти край затворената врата. Какво било възмущението на стопанката, когато бостън териерът Хенри решил да наруши усамотението на дъщеря й! Кучето изобщо не се церемонило: лаейки силно и драскайки с нокти, то стояло пред вратата на спалнята и се опитвало с цялото си тяло да я отвори.

Стопанката дотичала и отнесла кучето, но то се върнало отново. И продължило да блъска вратата, сякаш от другата страна лежали всички кучешки съкровища на света. Стопанката опитала да прогони нахалното куче, но то отново се връщало и се опитвало да отвори вратата. Накрая неговите упорити опити се увенчали с успех и вратата се отворила. Кучето се втурнало вътре. Стопанката влязла след него, за да го отведе и да му попречи да събуди детето. Но, когато майката влязла в стаята, веднага разбрала, че нещо не е наред. Дишането на момиченцето звучало странно, затруднено, болезнено. Жената погледнала в креватчето и видяла, че лицето на малката й дъщеричка е посиняло.

Разтревожената жена взела детето и кучето, а мъжът й през това време изкарал колата от гаража. Четиримата се отправили в най-близката детска болница. Кучето привлякло вниманието на стопаните си точно навреме: момиченце оцеляло, всичко се разминало без последствия. Лекарите промили дихателните пътища на детето и го оставили в болницата до сутринта за всеки случай.

Стопанката на Хенри дълго не могла да дойде на себе си от шока и огромната благодарност към кучето, която изпитвала.

Умното куче, както изглежда, усетило, че с момиченцето нещо не е наред, по-рано, отколкото за това разбрали неговите родители. Без всякакво преувеличение, Хенри спасил живота на детето – а стопанката му била много несправедлива към него. Сега ще й се наложи да му купи двойно повече лакомства и играчки, за да изкупи вината си.

Вашият коментар