ЗООПОМОЩ

Приютът за безстопанствени животни – Русе се намира в района на „Хиподрума” срещу автополигона, намиращ се в близост до гр. Русе.

Приютът съществува от 2004 г. и днес разполага с амбулаторна част с манипулационна и операционна зала, стационар за оперираните животни, складови помещения, помещение за обработка на посудата и храната на животните, както и приемна за граждани.

При залавянето на безстопанствено животно, то минава през редица процедури – преглед, обезпаразитяване, ваксиниране, кастриране и чипиране. Води се електронен регистър, в който се вписват пълни данни за всяко куче.

www.animalruse.com/

Управител – 0888896930


 

Сдружението е ангажирано с различни дейности и проблеми, касаещи правата на животните и хуманното отношение към тях, както и подпомага връзката с други структури с подобна дейност. Съдейства в процеса по задомяване на изоставени кучета и котки. Цели да поощри идеята за защита на животните и природата в България, както и нейното популяризиране сред населението и ефективното повишаване културата на обществото в тази област.

тел. 0888 896930

www.facebook.com/animalhelpbg/


Гр. Велико Търново, с. Хотница.

Тел: 0895/254484

Проект занимаващ се от 2006 г. с грижа за животни и възпитаване на децата в доверие и любов към тях. Основна насока на дейността е „Анималотерапия и посещения с образователна и развлекателна цел“. Обитатели са селскостопански и други приятелски настроени посланици на доброто – магаренца, кучета, коне, котки, овце, кози, кокошки, и др. Така наречени от аудиторията – Бременските музиканти. За около четиридесетте рехабилитирани и социализирани животни се грижат двамата създатели на фермата приют – Вера и Виктор. 

Тук основно родители водят децата си да усетят атмосферата на скромния, но колоритен оазис. Малките разпознават Приятели, с които могат да поговорят, да ги погалят, да потичат, да разкажат за тях, когато се приберат у дома. Някои деца тепърва се учат да не се боят от животните или като цяло се повлияват благотворно от общуването си с тях. Посещават ни понякога и младежи доброволци. Идват и изморени от забързания градски живот хора, желаещи да отдъхнат сред кротката селска обстановка и приятната компания на Приятелите. 

Приемат се групички от училища и скаутски клубове. Поощряваме образованието, раздвижването, приключенстването. Тук записахме и своеобразния прочит на книгата „Хобит„. Изживяват се приказки с участието на децата, заснемат се чаровни снимкови и видеоматериали, които оставят дълготрайни спомени. Накратко може да обобщим, че „Приятели на четири крака“ е едновременно училище за любов, атракцион и отмора.